Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните

Според тях, те представляват риск за обществото
12 юли 2021 21:25, Нели Христова
623
Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните
Снимка: БГНЕС

Това лято много хора в Германия се чудят - кога най-накрая ваксинираните ще си върнат всичките свободи? Колко дълго трябва да се съобразяват с онези, които просто не искат да се ваксинират? В момента Германия разполага с достатъчно дози ваксини, така че всеки, който иска да се ваксинира, може да го направи сега. Но поради факта, че желанието на германците да се включат във ваксинацията явно намалява, търпението на мнозина започва да изчерпва, пише "Билд".

Ръководителят на Асоциацията на лекарите за задължителна медицинска застраховка в провинция Рейнланд-Пфалц Петер Хайнц изрази възмущението си от настоящата ситуация: „Тези, които не са били ваксинирани, нямат право да свалят маските си. Не трябва да им се позволява да ходят на стадиони и басейни или да посещават супермаркети без маска. Освен това тези, които не са били ваксинирани или са получили само една доза, не трябва да имат право да отидат на почивка!“ От друга страна, според неговото мнение, всичко това трябва да е позволено на ваксинираните, предаде Фокус.

Хайнц обясни: „Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода“.

Правителството на Обединеното кралство използва различен подход: благодарение на високото ниво на ваксинация (67% ваксинирани с поне първата доза на ваксината) на 19 юли всички ограничителни мерки ще бъдат премахнати - не само за ваксинираните, но за цялото население. Въпреки големия брой болни хора в страната, изискванията за носене на маски и поддържане на социална дистанция ще бъдат отменени, а нощните клубове отново ще отворят врати.

В Германия, въпреки високата степен на ваксинация (58% са ваксинирани с поне първата доза на ваксината) и ниската степен на заболеваемост, политиците предупреждават срещу преждевременното премахване на ограниченията.

Външният министър Хайко Маас призова ограниченията да бъдат премахнати през август, когато всички граждани ще могат да се ваксинират. Министърът на правосъдието Кристина Ламбрехт обаче предполага, че не трябва да се повдигат очакванията. Все още са необходими някои мерки за защита на тези, които не могат да бъдат ваксинирани: деца, бременни жени и хора с противопоказания.

„Преди да успеем да отменим всички мерки, трябва да се придвижим много по-близо към стадния имунитет“, каза Ламбрехт. „Благодарение на ваксинацията сме в състояние да победим пандемията. Всъщност всеки трябва да свърши своята част и да се ваксинира“.

Проблемът е забавянето на скоростта на ваксинацията, което, съответно, забавя придобиването на колективен имунитет. През изминалата седмица около 248 хиляди души са били ваксинирани ежедневно с първия компонент на ваксината - най-малко за последните три месеца. В средата на май броят на ваксинациите с първия компонент на ваксината е средно 591 000 на ден.

Освен това всеки шести германец (17%) не възнамерява да се ваксинира. Делът на тези, които отказват ваксинацията, е особено висок в Източна Германия (22% в сравнение с 15% в Западна) и сред избирателите „Алтернатива за Германия“ (44%).

Опитът на други държави показва, че последните стъпки преди постигане на поставената цел са най-трудни. Световният лидер във ваксинирането на населението, Израел, не успя да премине границата от 60% от ваксинираните с двата компонента в продължение на няколко месеца. Същата тенденция се наблюдава в САЩ и Великобритания, съобщава "Билд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
0
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
А Бил Гейтс защо има патент в/у COVID-19?!
502
1
 
1
 
! Отговори
Нацци преди 2 години
"Хайнц обясни: Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода." AAaaa де, не с лошо, дан дойдат американците :D
501
0
 
2
 
! Отговори
злобар преди 2 години
Интересно защо вярвате на всяка драсканица , просто влезте в Поглед инфо и прочетете какво казва самата Меркел.
500
0
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Чудесно. Направо изработете една жълта пластмасова шестолъчева звезда, около 20 см голяма, милиони екземпляри, и всеки неваксиниран да е длъжен да я носи на ревера си извън къщи, на обществени места... Вие, германците, имате голям опит в тези работи...
499
0
 
16
 
! Отговори
Fenb преди 2 години
"Няма ваксинация, няма свобода"Колко красив фашистки лозунг :)Тези малoумни фашистчета третират всички неваксинирани - здрави или пре-боледували хора (голямото болшинство!) като някакви опасно заразни хора, които заслужават направо газова камера....
498
1
 
14
 
! Отговори
! преди 2 години
Ако "ковида" беше толкова страшен колкото т.нар. "медии" и "експерти" страхуват електората, досега неваксинираните трябваше да сме измрели. Ама не сме.Явно, зорът с ваксините е друг.
497
0
 
13
 
! Отговори
Мис Пиги преди 2 години
Дебела съм и няма да се ваксинирам. Всички дебеланки от моя калибър се споминаха след ваксиниране. От по-известните са д-р Кадъм и Ваня Костова.
496
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно е да четеш предсмъртни вопли на антиваксъри.милите юнаци, ковида ще ги изтреби.
495
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината 542.... Точно преживелите комунизма са имунизирани от комунизма и го надушват през девет дерета. Свободния до скоро запад, няма защитните реакции, но бързо се съвзема.
494
2
 
22
 
! Отговори
Гладна Журналистка преди 2 години
Скоро дори тези които прелъгаха и принудиха да се ваксинират ще се вразумят- след като почнат да ги карат и за трета, четвърта, пета ....ваксини до живот. Може да са балами и лесни за манипулиране, но всичко си има граници. И тогава натиска за международен съд за наглите ковид-ваксин-престъпниците ще се увеличи. Присъди трябва да има и платените им "журналисти".
493
0
 
16
 
! Отговори
x преди 2 години
Фашистите ще си останат фашисти
492
1
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
И хубаво да го кажете открито - И НЯКОЙ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ УМИРАТ ОТ КОВИД !!Защо го криете? Все пак - всички ще умрем един ден по един или друг начин, ако болестта ни помага да се смирим и да си спомним, че сме смъртни - по-добре да не се ваксинираме.
491
1
 
30
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Преживях комунизма, преживях царизма, преживях бойковизма, ще преживея и Ковид-фашизма !!!Няма да се ваксинирам, ако ще да остана без работа !! Който го е страх от вируса, да се ваксинира - нали е безплатно и сигурно !!Какъв точно Ви е проблема?!
490
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Демокрацията си показва зъбите ,не баба .А ужким ,свобода ,свободата да избираш - Кво става с демократичните ценности ? Както е тръгнало, репресиите ,свирепите наказания ,насилието ,затворите ,ще се окажат Евро и Нато ценности . А концлагерите са част от опита на немците ,колко му е да повторят ?
489
1
 
18
 
! Отговори
баба си показва преди 2 години
Рептилските зъби --- ама като глерам има много свободни клони по дърветата...
488
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
да са не мотат,а да почнат с концлагери за неваксинирани!...Имат предостатъчно опит в тия работи..
487
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, по команда на кукловодите на световната конспирация КОВИД за геноцид срещу човечеството, бюрократите от Брюкселото раздават заповеди.. Аз не искам в ЕС, да ходят те да се боцкат :-х
486
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 529 "..Ужас просто." Мда, да си *** е УЖАС. :)))))
485
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 514 "Не ги слушайте. 100% от ваксинираните рано или късно ще умрат - кой на 80, кой на 90, някои може и 100-годишна възраст да минат. Но статистиката си е статистика - 100% смъртност след ваксинация. Същото важи и за тези които пият вода и дишат въздух" Мдам. Това е в общи линии, с което анти-ваксърчетата неграмотници "плашат": че НЯКОЙ ДЕН ще умрем и тогава СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ОТ ВАКСИНИТЕ. Добър ден, сеУани, как сте днес, развивахте ли цял ден теории, докато ние работихме? :)))))))
484
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече даже не казват срещу какво ваксинират. Явно не е срещу ковид, щото после пак си се разболяваш. Какво ни преливат тогава? Къде може да се направи тест на "ваксината"? Да не са променили състава в движение и без изследвания?